Tuesday, December 23, 2014

Kandungan Dari Bahan Semulajadi Di Dalam Sustained Release Vitamin C

Saya suka baca artikel The Shaklee Ingredient Philosophy. Dalam tu banyak dikongsi bagaiman Shaklee cerewet dalam pemilihan bahan yg semulajadi utk penghasilan produkknya.

2 prinisip utama dalam pemilihan bahan utk produk Shaklee adalah:

a. Kandungan mesti semulajadi atau hampir semulajadi
b. Kandungan mestilah dihasilkan daripada teknologi penyelidikkan dan saintifik yg terkini

Disebabkan bulan Dec’14 adalah bulan antioksida dengan promo Vitamin C, mari kita lihat apa yg membezakan SR Vitamin C Shaklee dengan vitamin C jenama lain di pasaran.

Walaupun kebanyakkan jenama di pasaran menyatakan mereka hanya mengekstrak bahan semulajadi sahaja dalam menghasilkan vitamin C.

Sumber Rosehips & Acerola yg tinggi dengan konsentrasi Vitamin C, tetapi masih tak cukup tinggi utk formula high potency vitamin C.


Maksudnya, mengikut peraturan US RDA sesuatu suplemen sebelum dilabelkan sebagai high potency iaitu sekurang-kurangnya 2/3 dari nutrisinya perlu mengandungi sekurang-kurangnya 100% dari nilai harian.

Melalui pelbagai proses fermentasi Shaklee mendapatkan kandungan dari karbohidrat yang terdapat secara semulajadi dalam sumber jagung. Vitamin C yg terhasil dari proses ini mempunyai molekul yg hampir sama dgn molekul yg terdapat dlm buah sitrus.

Selain itu, perasan tak system perlepasan berperingkat dalam SR Vitamin C?

Agar-agar (natural plant gum yg diperoleh dari red seaweed (Rhodophyceae) adalah komponen utama dalam menghasilkan gam utk lapisan pelepasan berperingkat tersebut. Ia adalah ekstrak air panas , dikeringkan sebelum dijadikan serbuk utk lapisan gam tersebut.

Gabungan kandungan semulajadi dan penggunaan teknologi terkini adalah prinsip utama Shaklee dalam menghasilkan produknya.


Itulah Perbezaan Shaklee!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...