Saya suka baca artikel The Shaklee Ingredient Philosophy.
Dalam tu banyak dikongsi bagaiman Shaklee cerewet dalam pemilihan bahan yg
semulajadi utk penghasilan produkknya.
2 prinisip utama dalam pemilihan bahan utk produk Shaklee
adalah:
a. Kandungan mesti semulajadi atau hampir
semulajadi
b. Kandungan mestilah dihasilkan daripada teknologi penyelidikkan
dan saintifik yg terkini
Disebabkan bulan Dec’14 adalah bulan antioksida dengan promo
Vitamin C, mari kita lihat apa yg membezakan SR Vitamin C Shaklee dengan vitamin
C jenama lain di pasaran.
Walaupun kebanyakkan jenama di pasaran menyatakan mereka hanya
mengekstrak bahan semulajadi sahaja dalam menghasilkan vitamin C.
Sumber Rosehips & Acerola yg tinggi dengan konsentrasi
Vitamin C, tetapi masih tak cukup tinggi utk formula high potency vitamin C.
Maksudnya, mengikut peraturan US RDA sesuatu suplemen
sebelum dilabelkan sebagai high potency iaitu sekurang-kurangnya 2/3 dari
nutrisinya perlu mengandungi sekurang-kurangnya 100% dari nilai harian.
Melalui pelbagai proses fermentasi Shaklee mendapatkan
kandungan dari karbohidrat yang terdapat secara semulajadi dalam sumber jagung.
Vitamin C yg terhasil dari proses ini mempunyai molekul yg hampir sama dgn
molekul yg terdapat dlm buah sitrus.
Selain itu, perasan tak system perlepasan berperingkat dalam
SR Vitamin C?
Agar-agar (natural plant gum yg diperoleh dari red seaweed
(Rhodophyceae) adalah komponen utama dalam menghasilkan gam utk lapisan
pelepasan berperingkat tersebut. Ia adalah ekstrak air panas , dikeringkan
sebelum dijadikan serbuk utk lapisan gam tersebut.
Gabungan kandungan semulajadi dan penggunaan teknologi terkini
adalah prinsip utama Shaklee dalam menghasilkan produknya.
Itulah Perbezaan Shaklee!!
No comments:
Post a Comment