Wednesday, October 22, 2014

7 Kriteria WAJIB Ada Pada Protein Soya yang Berkualiti dan Terbaik

Perbezaan ESP Shaklee

OK, sebelum ini saya dah terangkan yang protein ESP adalah terhasil daripada kacang soya non GMO. Ini salah satu ciri yang membezakan protein ESP Shaklee dengan soya lain di pasaran. Selain itu ciri-ciri lain yang menjadikan ESP berkualiti dan terbaik adalah:


Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik

Kenapa kacang soya mesti ditanam secara organik? Sebab kajian penananam secara kimia (bukan organik) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatlah penting racun seranggan dan bahan kimia lain tidak digunakan di sepanjang proses pembesaran soybeans ni.

Kacang Soya itu mestilan Non GMO (tak dihasilkan secara genetik)

Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered? Sebab secara umumnya. kacang soya yang dari jenis genetik ini adalah murah utk dihasilkan (lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural) dan kebanyakan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu

Ini ciri yang amat penting. Badan memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman,antibodi, enzyme. Jika salah satu dari asid amino penting ini hilang, sistem imun akan menyrun 30% dan banyak fungsi badan akan terhenti atau terganngu.

Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alkohol

Alcohol itu haram satu perkara, tapi kalau dicuci dgn alkohol ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko kanser paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan

Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan

Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur kalsium..kenapa?

Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yg demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah ke dalam soy perotein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protein tidak menambah cukup.


Bagaimana dengan Shaklee Energizing Soy Protein (ESP)?

Sudah tentu melepasi piawaian di atas dengan cemerlangnya. Jadi tidak perlu lah anda pening lagi kerana sudah tahu jawapannya. ESP adalah produk no 1 kami. Sekali mencuba sudah pasti anda akan jatuh cinta dan tidak berpaling lagi.




Promosi ESP Percuma 1 Untuk 6 Pembelian masih lagi berbaki 9 hari untuk bulan Oktober'14.

Harga Runcit RM150
Harga Ahli?? Hubungi saya jika anda berminat dengan keahlian Shaklee

Dapatkannya sebelum terlambat!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...